Kövess minket!
  
     

Ön ismeri az esküvői szokásokat és babonákat?

Ön ismeri az esküvői szokásokat és babonákat?
2015, július 31.

Egy esküvőn számos szokás és babona merülhet fel, melyet régről ismerhetünk, ám hiába elavult szokások, a mai napig nagy hatással lehetnek az esküvőkre, és az esküvőszervezés során mindenféleképpen figyelembe kell venni ezeket. Nézzünk meg párat, amik talán a legfontosabbak.

  • Valami régi, valami új, valami kölcsön, valami kék: Talán ez az egyik legfontosabb, ám sokan csak a hagyomány miatt viselik, a jelentését nem ismerik. A kék szín a hűséget jelzi, ami a házasság egyik legfontosabb alappillére. A régi a hajadon életet, az új pedig a leendő, házas életét jelzi, a kölcsönvett pedig a barátságot és a szerelmet.
  • Virágszórás: Amikor a jegyespár elé virágokat szórnak, az a termékenységet szimbolizálja, hogy az ifjú párnak sikere legyen a gyermekáldásnál.
  • Menyasszonyrablás: Ez ma már csak „műsor”, régen viszont nagyon komolyan vették, ugyanis ha a menyasszonyt sikerült elrabolni, a férj úgy érezte, nem érdemli meg, mivel nem tudta megvédeni.
  • Menyasszonyi csokor és harisnyakötő: Ezt talán mindenki ismeri. A menyasszony eldobja csokrát, és amelyik hajadon nő elkapja, ő megy legközelebb férjhez. Ugyanez a helyzet a harisnyakötővel is, csak itt a férfiak versengenek egymással.
  • Torta: Ezt talán nem sokan ismerik, ám minél nagyobb és díszesebb az esküvői torta, annál szebb, „édesebb” lesz a jegyespár közös élete.

Felsoroltuk hát a legfontosabb esküvői szokásokat, ám ezeken kívül is számtalan babona van még, amik nélkül egy esküvő sem lehet az igazi! Persze minden apró szokást fejben tartani a készülődés izgalmában nem egyszerű, erre is jó az esküvőszervezés.

Segítség az esküvőn!
Ha hozzánk fordul, az esküvőszervezés gyerekjáték lesz, hiszen az esküvő helyszín és az esküvői vacsora is egy csapásra megoldódik, és természetesen minden másban a segítségükre leszünk.

Látogasson el weboldalunkra, melyet a www.mifaker.hu címen ér el, vagy hívjon minket a 06-30/732-2531-es telefonszámon, vegye igénybe esküvői catering szolgáltatásunkat, de a terembérlést és az esküvői dekorációt is megoldjuk!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
galgo.hu
Esküvői meghívó trend 2015-ben!

Esküvő! Egyesek számára csak egy szó csupán, de másoknak egyet jelent az izgalmas szervezkedéssel, a kreativitás kibontakoztatásával, a rég nem...

Close