Kövess minket!
  
     

Mit jelképez az esküvői csokor?

Mit jelképez az esküvői csokor?
2014, február 5.

Már az ősidőkben is használtak virágokat dekoráció gyanánt különböző alkalmakkor, persze nem a mai formában. A virágok lágysága és karcsúsága mind a mai napig a női törékenységre utal. A szépség, tisztaság és vitalitás megtestesítői a virágok, tehát pont olyanok, mint az ifjú ara a menyasszonyi ruhájában.

Az időszámításunk előtti Rómában az esküvői szertartások alkalmával a nők különféle növényeket viseltek a fátyol alatt. Ez a termékenységet és a hűséget hivatott jelképezni. Emellett azt is tartották, hogy a virágok elűzik az ártó lelkeket. Persze ahány ház, annyi szokás, így mindenhol más virágokat használtak és más jelentőséget tulajdonítottak nekik. Egyes helyeken az örökké tartó szerelem, máshol pedig a tiszteletet és megbecsülés szimbóluma volt.

Az esküvői csokor nem pusztán a látványra épül. Fontos, hogy milyen üzenetet hordoznak a bele került virágok. Egy esküvői csokornak tükröznie kell a menyasszony és a vőlegény örömét, de illeszkednie kell az esküvő stílusához is.

Bár talán apróságnak tűnhet a többi szervezési feladat mellett, szánja rá az időt, és merüljön el az esküvői csokrok világában!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
esküvőszervezés.com.esküvő.1
Téli esküvő

Sokan úgy gondolják, hogy az esküvő melegebb napokon lehet igazán tökéletes. Azonban a fantasztikus téli dekoráció és stílus ötletek ezt...

Close