Kövess minket!
  
     

Esküvői hagyományok, babonák

Esküvői hagyományok, babonák
2014, február 5.

Az esküvő, mint számos más ünnep, hosszú évek alatt kiforrott hagyományrendszerrel rendelkezik. Ezek a babonák generációról generációra örökölve maradtak fent. Így még a mai arák is szívesen tartják be az idősebbek tanácsait, a szerencsés, hosszan tartó házasság reményében.

  • Talán a legközismertebb babona a menyasszony viseletéhez kapcsolódik, miszerint a toalettnek tartalmaznia kell valami újat, valami régit, egy kölcsön kapottat és végül valami kéket.
  • Ugyancsak máig élő szokás a leánykérés folyamata. A fiúnak a lány szülei elé kellett járulnia és engedélyért folyamodnia. Ez ma már inkább csak hagyomány, azonban régen, ha a fiú nem nyerte el a szülők tetszését, a frigy nem jöhetett létre.
  • A leendő menyasszony háziasságát és takarékosságát az bizonyította, mennyire szép és előkelő cipőt viselt. Az esküvőt megelőzően ugyanis fillérekből kellett összegyűjtenie a lábbelire valót.
  • A menyasszonyi cipő ellopása már a lakodalom része volt. Az egyik tanúnak el kellett csennie az egyik cipellőt, körbe hordania a násznép körében, és pénzt gyűjtenie belé. A vőlegénynek kellett visszaváltania a lábbelit, úgy, hogy pezsgőt ivott belőle.
  • A hűség jelképéül a menyasszonynak és a vőlegénynek is viselnie kellett rozmaringot. Míg az ara a koszorújában, a vőlegény a kabátjába tűzve hordta.

Mindazok, akik tisztelik és szeretik a régmúlt tradíciókat, szívesen építik bele azokat az esküvői ceremóniába. Gondolja át!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
Photography by Craig Mitchelldyerwww.craigmitchelldyer.com503.513.0550
A lakodalom és az esküvő zenéje

Hagyományos vagy modern? Napjaink világában gyakran elgondolkodik az ember, hogy a hagyományok mellett maradjon, vagy nyisson valami új felé. Nincs...

Close